Spoed en Huisartsenpost

Spoedgevallen tijdens kantooruren

026 - 4434483

Uitsluitend wanneer er dringend medische hulp nodig is kunt u dit spoednummer bellen. U wordt tijdens praktijktijden direct te woord gestaan. Is de praktijk gesloten, dan verneemt u via de telefoonbeantwoorder op welke wijze u een waarnemer kunt bereiken.

Voor de eerste hulp kunt u altijd terecht. Zo mogelijk van te voren bellen, zodat uw huisarts rekening houden met uw komst. Dit bespaart u mogelijk €385,- die u betaald aan eige bijdrage voor een bezoek aan de SEH.

Spoedgevallen buiten kantooruren

026 - 389 96 96

Huisartsenpost

Zie voor informatie over de huisartsenpost: avond- nacht- en weekenddienst. Voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de eigen huisarts er weer is (!), kunt u bellen met de huisartsenpost. Een ervaren doktersassistente zal u te woord staan. Soms bent u al geholpen met een advies van hem/haar. De adviezen worden later altijd nog gecontroleerd door de huisarts. Als het nodig is dat u gezien wordt door een een huisarts wordt voor u een afspraak op de huisartsenpost gemaakt. Alleen indien het medisch noodzakelijk is zal zij een viste afspreken

112 Alarmnummer

Iemand wordt onwel, u staat erbij. Wie belt u? De huisarts? 112? Iedereen doet wat hij denkt dat goed is. Hoe is het officieel geregeld? In grote lijnen komt het hier op neer: De huisarts is verantwoordelijk voor huisartsengeneeskunde en de ambulancedienst is verantwoordelijk voor spoedeisende geneeskunde. Wij adviseren u om zowel 112 als 026-389 9696 voor te programmeren in uw (mobiele) telefoon.

Als u denkt dat u – of iemand in uw omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, kunt u via het alarmnummer 112 rechtstreeks een ambulance benaderen. 112 is niet bedoelt om voor het bespreken van gezondheidsklachten die niet acuut of niet levensbedreigend zijn, zoals griep of een verstuikte enkel. Via 112 kunt u geen dokter of ziekenhuis bellen.